אדריכלות העתיד
האדריכלות הסינרגית היא זרם אדריכלות חדש ופורץ דרך שמהותו השילוב בין החומר לרוח וההבנה שהשלם גדול מסך חלקיו.
האדריכלות הסינרגית פותחה על-ידי לאחר שנים רבות של מחקר, למידה והתבוננות וגיבוש המתודה לכדי שיטת עבודה ייחודית המשלבת כלים מתחום המטאפיסיקה, הפסיכולוגיה וההילינג.
הראייה הרחבה שבבסיס האדריכלות הסינרגית מאפשרת מתן מענה מלא ויצירת הרמוניה בין האדם, הבית והטבע.
אדריכלות בהגדרתה היא אמנות תכנון חללים המיועדים לפעילות אנושית. היא "אם האמנויות", הדרגה הגבוהה ביותר של האמנות בהתייחס לנכסי התרבות שיצרה משחר האנושות. האדריכלות עוסקת ברוח ובחומר בד בבד, ולמרות שהיצירה האדריכלית היא שימושית זוהי יצירה אמנותית נעלה שהשפעתה ניכרת על הכול. לאורך ההיסטוריה האדריכלות תמיד הייתה מחוברת למהות אנושית-רוחנית.
מרחבי החיים שלנו
בני האדם מבלים את רוב זמנם בתוך מבנים, בין אם זהו ביתם הפרטי או מקום עבודתם. האנרגיה במבנים הללו משפיעה על חייהם ומעצבת אותם. על רקע זה ברור שלאדריכל תפקיד חשוב ביותר. בכוחו להשפיע רבות על איך תיראה החברה שבה הוא פועל והאנושות בכלל.
בראש ובראשונה נדרש האדריכל להבין שהאדם במרכז. היצירה האדריכלית נועדה להכיל אנשים ובני משפחה שלכל אחד מהם אישיות, אנרגיה ומערכת האמונות שונה. בהתאם לכך נדרש האדריכל לתכנן ולעצב עבורם מרחב מחיָה שיתאים במדויק לתכונותיהם האנושיות ולאורח חייהם, יתמוך בהתפתחותם ויעצים את חייהם בכל התחומים. תהליך זה צריך להיעשות בדרך של שיתוף, הקשבה עמוקה ולמידה שכן האדריכל בונה את עתיד המשפחה.
בין ניצני האדריכלות המודרנית התפתח זרם "האדריכלות האורגנית" ששאב את השראתו מהטבע. בין הארכיטקטים המובילים של זרם נמנים פרנק לויד רייט ואנטוניו גאודי. שניהם היו פורצי דרך באופן חשיבתם ויצירתם, וחזונם היה יצירת הרמוניה ואינטגרציה בין האדם לבין הטבע. האדריכלות המודרנית כפי שאנו חווים אותה כיום התרחקה מחזון זה, וכמעט שאינה עוסקת באדם או בטבע, אלא בעיקר בחומר, בצורה ובפונקציה.
גשר בין חומר ורוח
כאמור, לאחר שנות מחקר וניסיון רבות פיתחתי את זרם "האדריכלות הסינרגית" המגשרת בין החומר לרוח, ומייצגת תפיסה שבמרכזה נפש האדם וההרמוניה עם הטבע. בבסיס הגישה קיימת הסינרגיה בין האדריכלות המערבית המודרנית ובין חוכמת המזרח המסורתית – המטאפיסיקה הסינית, ותפיסות הוליסטיות-פסיכולוגיות נוספות.
עקרונות האדריכלות הסינרגית
האדם במרכז
עיסוק בנפש האדם ובהתאמה מדויקת של הבית לאנשים שחיים בו בפן
העיצובי-פרקטי ובפן הפסיכולוגי-אנרגטי.
הרמוניה עם הטבע
תכנון הבית כמכלול – הפנים והחוץ באינטגרציה מלאה ובהתאמה לחוקיות זרימת האנרגיה בטבע.
תכנון בית מדויק כמנוף להעצמה ושיפור איכות החיים של תושביו
מגנוט אנרגיית שפע והצלחה ושחרור חסמים ומצבי תקיעות בחיים.
כלים שלובים
יישומה בפועל של הגישה הסינרגית נעשה ע"י שימוש בכלים מתחום המטאפיסיקה הסינית, מעולם הנפש והתת-מודע, מהפסיכולוגיה המערבית, ה-NLP והתטא הילינג. המטאפיסיקה הסינית חובקת בתוכה את הקשר בין האדם לסביבתו ואת החיבור בין העולם הפיסי, הוא עולם החומר, לעולם המטאפיסי הבלתי נראה. היא מתבססת על ניסויים והתבוננות ארוכת שנים בטבע ובזרימת האנרגיה בטבע שהובילו להבנת התנהלותם של בני האנוש ולהבנת חוקי הטבע – פיזיקה ונוסחאות היקום שמלוות את האנושות מזה אלפי שנים. מתוך התובנות הללו התפתחה החוכמה הסינית העתיקה שמטרתה ליצור הרמוניה בין האדם לסביבתו ע"י התאמה לזרימת האנרגיה ביקום. ההבנה שאנו חלק מהיקום מחייבת אותנו להתבונן על השלם.
שפה אדריכלית חדשה
ייחודה של האדריכלות הסינרגית הוא ביצירת סביבה הרמונית ומעצימה המשפרת את איכות חיי האנשים. האדריכלות הסינרגית היא אדריכלות העתיד, וככזו מטרתה ליצור שינוי של ממש בשפה האדריכלית העכשווית. האנושות עומדת בפני שינויים גדולים לקראת מעבר מעידן החומר (עידן 8) לעידן הרוח (עידן 9). זהו עידן של תהליכים מואצים ושל שינוי סדרי עולם ודרכי חשיבה. אנו בתהליך של השתחררות מדפוסים ישנים ואימוץ גישות חדשות, ויש להיערך לכך.
שילוב הרוח והחומר כפי שהוא מיוצג בחוכמת הקבלה העתיקה, בפאנג שואי המסורתי ובתורת הקוואנטים המודרנית – חייב לחזור ולהתמקם מחדש במלאכת האדריכלות. אנו מתבקשים להתחבר מחדש לתפיסות עולם עתיקות העוסקות בקשר שבין האדם ליקום.
כאדריכלי העתיד מחובתנו לשקף את השלב ההתפתחותי הנוכחי של האנושות ולתת לו מענה שהוא שלם הגדול מסך כל חלקיו.
זהו האתגר העומד בפנינו כיום.
לא נוכל יותר לדבר אדריכלות רק ממקום של חומר!